Inspectie Halal slachterij Wouters in De Hoef

Zo luidt de titel op de website van Eyes on Animals.

Eyes on Animals: “Op 22 februari 2018 hebben we een bezoek gebracht aan Halal slachterij Wouters in De Hoef.”

 

“Bij Wouters worden er wekelijks ongeveer 1000 dieren geslacht (schapen en runderen). Wouters is een Halal slachterij waar de dieren direct na de halssnede worden verdoofd. Dit betekent dat de hals zonder verdoving wordt doorgesneden (pijnlijk en zeer stressvol) – maar dat verder lijden bespaard blijft omdat de dieren direct hierna het bewustzijn verliezen.”

 

“Tijdens ons bezoek hebben we alleen de slacht van runderen gezien. Het opdrijven naar de box verliep rustig. De medewerker die de halssnede en verdoving uitvoerde, deed dit snel en adequaat. We hebben een aantal aanbevelingen gedaan om het lijden van dieren te verminderen, zoals het bevestigen van een plaat aan de voorkant van de box om te voorkomen dat de kop van de runderen – bij het fixeren – te ver omhoog wordt getrokken, de vloer van de box meer antislip te maken en het geluid in de slachterij sterk te verminderen door rubberen onderdelen tussen hekwerken te bevestigen (minder metaal op metaal geluid) en de radio minder hard te zetten.”

 

“Wouters stond open voor onze adviezen en was op eigen initiatief al bezig om een aantal aspecten van de fixeerbox te verbeteren. We willen Frans Wouters hartelijk danken voor zijn tijd en bereidheid het lijden van dieren verder te verminderen.”

 

Bron: Eyes on Animals